Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Creativiteit

29 maart 2017 @ 12:30 - 18:30

Voor alle starters in het onderwijs, zowel van VO als van PO, organiseren wij wederom een inspiratiemiddag waarin verschillende aspecten van het onderwijs aan bod komen. Deze woensdagmiddag hebben we lezingen, workshops en tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Het thema van de dag is ‘creativiteit’. Zoals we allemaal weten, bijvoorbeeld vanuit de taxonomie van Bloom, staat creativiteit bovenaan als het om denkvaardigheden gaat. Maar welke soorten creativiteit heb je? En hoe bén je creatief? En ook … hoe word je creatief?

In deze masterclass zullen verschillende soorten creativiteit aan bod komen. We gaan kijken of artistieke creativiteit (doen!) hetzelfde is als intellectuele creativiteit (denken!). We gaan verkennen hoe creatief literatuur kan zijn en of lesgeven kunst is. Je kunt op een manier die voor jou het beste werkt op zoek gaan naar jouw creativiteit: word jij juist creatief van rust (yoga, meditatie) of van inspanning (percussie)?

Plenaire lezingen worden verzorgd door Marcel van Herpen (auteur van ‘Ik, de leraar’ en ‘Wij, de leraar’) en Matthijs van Boxsel (auteur van ‘De draagbare Encyclopedie van de Domheid’).

 

We starten de middag om 12:30 uur (inloop) en aan het eind, om 18:00 uur, sluiten we af met soep en broodjes. We hopen op een grote opkomst!

 

Masterclass startende leraren, woensdag 29 maart, campus Universiteit van Tilburg, 13:00 – 18:30 uur.

Gegevens

Datum:
29 maart 2017
Tijd:
12:30 - 18:30
Evenement Categorie:
Site:
http://bsltilburg.nl/