Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Jannie Limburg over Radicalisering onder jongeren

29 mei 2017 @ 17:00 - 19:00

Vanaf huidig schooljaar zijn startende leraren die deelnemen aan het project Een sterk begin welkom bij geselecteerde pedagogiek en didactiek colleges van de UU en HU. Ben jij erbij? Laat het ons weten als je bij dit college aanwezig wilt zijn door een mail te sturen naar bsl-utrecht@uu.nl.

Korte beschrijving: Radicalisering van jongeren is niet nieuw. Op zoek naar hun identiteit zijn ze soms vatbaar voor extreme denkbeelden. Wat drijft jongeren om IS te romantiseren? Waarom sluiten pubers aan bij extreem rechtse groeperingen? Wat maakt dat ze een brandbom tegen een moskee gooien? Hoe komt het dat ze zich gerechtigd voelen om homo’s in elkaar te slaan? Er lijkt steeds meer een ‘markt’ om jongeren naar extremistische groeperingen te lokken. Een leerling die overtuigd is van radicaal gedachtegoed is lastig te beïnvloeden maar onderschat je invloed als betrokken docent niet.
In deze lezing krijg je inzicht in de trends en actualiteit ten aanzien van radicalisering en extremisme (met name jihadisme) en concrete tools om er mee om te gaan:

  • Basiskennis van stromingen en groeperingen (van normaal tot zorgelijk)
  • Herkennen van signalen van radicalisering
  • De ABCD-methode voor het gesprek aangaan over idealen en waarden
  • Wat zijn je plichten t.a.v. dit onderwerp en waar kan je hulp en hulpmiddelen vinden

Gegevens

Datum:
29 mei 2017
Tijd:
17:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Site:
https://bsl-utrecht.nl/2017/05/01/lezing-jannie-limburg-radicalisering-jongeren/

Locatie