Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

College: de pedagogische verantwoordelijkheid van de leraar door dr. Jan Marten Praamsma

20 maart 2017 @ 09:00 - 10:45

College: de pedagogische verantwoordelijkheid van de leraar door dr. Jan Marten Praamsma

Vanaf huidig schooljaar zijn startende leraren die deelnemen aan het project Een sterk begin welkom bij geselecteerde pedagogiek en didactiek colleges van de UU. Ben jij erbij? Laat het ons weten als je bij dit college aanwezig wilt zijn door een mail te sturen naar bsl-utrecht@uu.nl.

Korte omschrijving:
Onderwijs is een activiteit die veel in de publieke en politieke belangstelling staat. Dat is niet verwonderlijk want onderwijs vervult een sleutelrol in de samenleving: via het onderwijs geeft de samenleving van nu vorm aan de samenleving van de toekomst. Vandaar ook dat de inrichting van het onderwijs geregeld onderwerp is van felle debatten. Uiteenlopende visies op de samenleving leiden tot uiteenlopende visies op het onderwijs. In het eerste deel van het college zullen we ingaan op die maatschappelijke verankering van het onderwijs en de uiteenlopende onderwijsvisies die daaruit voortvloeien. 
In het tweede deel van het college zullen we preciezer kijken naar wat die visies gemeen hebben en wat ze betekenen voor de rol van de leraar. We verkennen daarbij de specifieke pedagogische verantwoordelijkheid van de leraar die we in alle visies terugvinden en we gaan na wat de consequenties daarvan zijn voor het functioneren van de leraar in de verschillende beroepsrollen.

Gegevens

Datum:
20 maart 2017
Tijd:
09:00 - 10:45
Evenement Categorie:
Site:
http://bsl-utrecht.nl/2016/10/25/college-pedagogische-verantwoordelijkheid-leraar-dr-jan-marten-praamsma/