Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kan de begeleiding van beginnende leraren beter?

29 maart 2017 @ 14:40 - 15:35

In gesprek met Ans Buys, strategisch adviseur bij het ministerie van OCW

 

Masterclass BSL Tilburg, 29 maart 2017, 14:40-15:35 uur

 

De laatste jaren is op allerlei manieren geprobeerd om beginnende leraren beter te begeleiden bij de start van hun loopbaan zodat ze met plezier aan het werk blijven en niet voortijdig en teleurgesteld het onderwijs verlaten. Zo zijn er in de cao afspraken vastgelegd waarin staat dat beginnende leraren extra tijd krijgen om zich in te werken en ook dat ze recht hebben op begeleiding. Ondanks die maatregelen is het aantal uitvallers nog hoog. Formeel zijn er goede afspraken gemaakt maar in de hectiek van de alledaagse schoolpraktijk loopt het soms toch anders dan wenselijk is. Op verzoek van de minister ga ik in gesprek met jonge leraren om van hen te horen wat er goed gaat en wat beter zou kunnen en wie daarbij dan aan zet is. Ik denk aan vragen als:

  • Hoe ervaar jij de begeleiding op jouw school? Waarom gaat het goed of minder goed? Wat zijn daarbij succesfactoren en/of valkuilen?
  • Kan de lerarenopleiding een rol spelen bij de begeleiding van startende leraren en zo ja op welke manier?
  • Zie je mogelijkheden om de begeleiding van startende leraren anders te organiseren bijvoorbeeld regionaal of landelijk? Of in combinatie met het ‘opleiden in de school’?
  • Zie je eigentijdse (digitale) mogelijkheden die startende leraren zouden kunnen helpen bijv. apps?

 

Bij de masterclass van het project Begeleiding Startende Leraren Tilburg op 29 maart 2017 ga ik graag met startende leraren in gesprek over deze onderwerpen. Het gesprek vindt plaats van 14:40- 15:35 uur. Als je het interessant vindt om als ‘ervaringsdeskundige’ hierover met mij in gesprek te gaan, meld je dan aan via Rian Aarts, projectleider BSL Tilburg: a.m.l.aarts@uvt.nl

 

Ans Buys

strategisch adviseur bij het ministerie van OCW

Gegevens

Datum:
29 maart 2017
Tijd:
14:40 - 15:35
Evenement Categorie:
Site:
www.bsltilburg.nl

Locatie